Træn din evne til at lukke andre ind – se dem i øjnene og lade dig se

Det kunne ses i dybet. Øjnene fortalte det smertelige og det smukke. Skiftet var ikke til at tage fejl af. Sindet, kærligheden og smerten blev udtrykt lige der foran mig. Udtrykt i øjnenes vekslede udtryk i livsfuldhed. Fra stivnet, følelses – og udtryksløse. Javel det var også noget af et udtryk og gjorde særdeles stort indtryk. 

Eller glimtet af boblende lykke der fik øjnene til at skinne som to glasklare funklende 

stjerner. Som gjorde et ganske andet indtryk. Begge dele blev mærket som et følelsesspejl inden i mig……

Ordenens betydning kender vi alle, det samme med øjnenes. Vi taler om ordets magt og sjælens spejl. Spørgsmålet er hvad vi lytter mest efter og dvæler mest ved.

Vi spørger “hvordan har du det ?” Svaret kan findes i øjet der ser, og ses i. 

Sjælen danser inden bagved. Den elsker eller længes efter at blive set, sådan rigtig set. Nogen ganger lukker vi øjet for ikke at se se, især hvis vi ikke ønsker eller rummer at se, af vores egne og gode grunde.

Når vi ser på et andet menneske, ser vi ikke blot den anden, vi ser også den andens syn på os. Spørgsmålet er om vi ser ud eller ind ad, eller lader den dobbeltrettet opmærksomhed få sit indre møde. En relations og sansedans i det indre.

At se længe og blidt ind i hinandens øjne sætter gang i kærlighedshormonet oxytocin, som så udsendes i kroppen. Woow et rush det kan blive, hvis vi er i stand til at åbne op, give slip og lade os blive set. Tage imod og udveksle et blik, et sus af sanseindtryk. Det kan virke overvældende, ukendt eller smukt og dejligt. Det afhænger af erfaringer fra øjet der ser.

Når du ser dig selv i spejlet. Ser dine øjne og din sjæls udtryk. Bliver du så stående og ser. Er du tilfreds med det du ser, udenpå og inden i. Lukker du øjnene for det utiltalende, som vi alle har eller ser du blidt tilbage og ser dig ,som du er med det hele, med en overordnet følelse af accept og kærlighed.

Tør du se og møde din sjæls inderste længsler eller lukker du øjnene. Ved du hvad du ikke ønsker se. Ved du hvad du sætter pris på? Ved du hvad du bobler eller visner af?

Prøv at se derind. Der rækker ord ikke. Så ti en stund. Med det blik du ser dig selv ,vil andre kunne se dig. Vil du elskes, må du elske det du er og ser i dig selv. Er du værd at elske, har du fortjent det gode liv. Ja for det da, du har. Men nogen gange tror vi det ikke.

Vil du give dig selv lov at blive elsket og set set med det hele, så se dig selv ind i dine smukke øjne. Der er kun en med netop de øjne, med det mønster og den sjæl. Du er den bedste til at være dig, så gør det helhjertet.

Er det svært, så luk øjnene og se indad. Forestil dig, hvordan det ville føles,hvis du rent faktisk havde det sådan inden i. Mærk den følelse og mærk hele din krop. Det føles dejligt ikke. Måske også ukendt.

Prøv så igen at lukke øjnene og forstil dig, at et menneske står foran dig og er fuldstændig vild med dig. Jeres øjne mødes, du bliver i kontakten og lader kærligheden flyde mellem jer. Også angsten, uroen, boblerne , ja det hele. Bare mærk det og tag imod. Vildt ikke. Var det svært , så tænk på det som en musklen der skal trænes. Den bliver stærkere og mere øvet med tiden.

Nu har du sået og vandet den lille spire eller blomst i dig , der vil, tør og kan ses ses og elskes af dig og andre. En gave til din sjæl ❤

Tillykke

Kh. Susanne